Dedein neemt deel aan EHBSO

Trainers van Dedein hebben dinsdag 5 november deel genomen aan een cursus Eerste Hulp Bij Sport Ongevallen. De insteek was om de trainers en coaches kennis op te laten doen van de bandeling van sportblessures.

Tijdens de cursus kwam de enkelblessure veelvuldig aan bod. De mythe van het koelen van de enkel werd ontkracht en er werd geadviseerd om de enkel niet te koelen, behalve als het erg pijn doet. Het is juist de bedoeling dat de enkel opzwelt, omdat dit het genezingsproces bevordert. Door het koelen, wordt het proces tegen gegaan.

Daarnaast is door de trainers geleerd hoe een heellock gemaakt kan worden. Als een speler door de enkel is gegaan, kan er verband om de enkel worden gedaan om het gewricht te ondersteunen. 'Hoe moest ie ook alweer?' Een voorbeeld kan gevonden worden via onderstaande link:

http://www.disporta.nl/disporta/nl/0/pages/default/Tapen_volgen_Regis_Logghe.html

Om het herstel van de enkel te bevorderen, werd aanbevolen om de eerste week van het herstel de enkel te verwarmen en te koelen. Dit kan door een bak met warm water (42 graden) en een bak met koud water neer te zetten, om vervolgens de voet eerst in het warme water en daarna in het koude water te doen. Herhaal dit drie keer, en doe het eenmaaldaags. Volgens de medici is de enkel twee weken sneller herstelt.

Wil je meer lezen? Kijk op www.dedein.nl of download het bestand via deze link.

Wil je ook graag deelnemen aan de EHBSO cursus? Geef je op via secretariaat@dedein.nl of spreek één van de bestuursleden aan.

Terug naar overzicht