RIDDERS RELOADED

Tien ringen werden gesmeden en tien Ridders stonden op. De Legende werd nieuw leven ingeblazen en de mist op het veld trok op. Een nieuwe hal werd gebouwd en daar stonden ze opnieuw: de Ridders van de Ronde Tafel.

15 februari 2014 werd de datum, waarop een tegenstander uit Gaanderen (of toch Doetinchem?) slachtoffer werd van een wederopstanding. Onbewust wat hen te wachten stond en in de illusie dat er wat te halen viel, begonnen zij de wedstrijd.

Vanaf het begin bleek dat het geen wedstrijd zou worden. Geheel onder de indruk miste BCG enkele open layups en de Ridders van Dedein liepen uit. Het derde kwart werd een historische veldslag op centercourt. Onder leiding van een ontketende junior Ridder Marc liep Dedein vlug uit in punten.

Om het publiek lichtelijk te vermaken, werd de score gecontroleerd teruggebracht tot een verschil van twee, om in gevolg de wedstrijd op een vreugdevolle manier uit te spelen.

Eindstand: 63-61.

De helmen zijn gepoetst, de lanzen aangescherpt en de peerden gevoederd. De Ridders Die Nooit Verliezen stonden weer op het veld. Op naar een volgende uitdaging, om een nieuwe Legende te creëren in een vergeten tijdperk.

Jelte Jansen :-)

Terug naar overzicht